Siirry sisältöön

Jussi & Sissi

Tutustu Jussin ja Sissin tarinaan.

Jussi

Minä, Jussi, 30-vuotisen urani yrittäjänä muoviteollisuuden parissa tehnyt seilori. Lapsuusvuosien mökkilaiturilta suuren ihastuksen kohteena olleet kalastajaveneet vaihtuivat sittemmin moottoriveneisiin ja lopulta purjeveneisiin. Samalla veden väri vaihtui ruskeasta sinertävään ja turkoosiin. Purjehdukset valtamerellä ovat lopulta olleet piste vanhalle ja iso alkukirjain uudelle, sen vuoksi ystävyys Sissin kanssa on ollut luonteva valinta.

Moninainen tekniikka on tullut tutuksi sekä töiden että harrasteiden myötä. Arvostan toiminnallisuutta ja varmuutta yli kaiken. Se on näkynyt veneissäni luotettavuutena ja helppona käsiteltävyytenä eikä Sissi ei tee poikkeusta tässä. Tuhannet mailit yksinpurjehdusta ovat opettaneet kuinka tärkeää on voida luottaa tekniikkaan ja sen toimivuuteen. Samalla on käynyt selväksi kuinka tärkeää on asioiden valmistelu ja ennakointi jotta veneen käsittely on helppoa ja turvallista.

Turvallisuus on aina ollut merkittävässä roolissa sekä työelämässä että harrasteiden parissa. 15 vuotta veneseuran katsastajana on opettanut kuinka monella tavalla turvallisuuteen voi suhtautua. Vaikka välillä on ollut haastaviakin tilanteita, niin aina ovat kaikki lähteneet terveinä ja kokonaisina kotiin. Sissillä kaikki toiminta tapahtuu turvallisuus edellä. Huolellinen valmistautuminen ja turvatoimiin perehtyminen mahdollistavat turvallisen matkan ja perillepääsyn.

Sissi

Sissi, Hallberg-Rassy 46, on lähes 15 metriä pitkä laatua huokuva valtameripursi. Veneen on suunnitellut yksi maailman arvostetuimmista venesuunnittelijoista, argentiinalainen German Frers. Ruotsalaisveistämöllä on puolestaan pitkät perinteet huippulaadukkaiden pursien rakentajana.

Sissillä majoitutaan mukavasti kahden hengen hyteissä. Oman punkan rauhassa saa nauttia omasta tilasta ja ajasta vaikkapa lukemalla tai musiikkia kuunnellen. Veneen molemmissa toileteissa voi käydä virkistäytymässä lämpimässä makeassa suihkussa.

Pentryssä, veneen keittiössä, syntyvät herkut vaativaankin makuun. Jääkaappiin ja pakastimeen mahtuvat raaka-aineet valtameren ylittävälle matkalle. Vihannekset ja hedelmät viihtyvät verkkokasseissa kuin kotonaan, kaiken kruunaa kaasuliesi ja nokare voita jotka saavat jokaisen kokin loistamaan.

Sissi ansaitsee arvoisensa navigointipisteen missä sijaitsee runsaasti erilaista tekniikkaa perinteisten paperikarttojen lisäksi. Pitkälle kehittyneet laitteet ja järjestelmät tuovat helppoutta ja turvaa, mutta eivät korvaa perinteisiä navigointimenetelmiä joita Sissillä vaalitaan rutiininomaisesti. Tekniikka vaatii myös sähköä, pääosin päästötön energia saadaan aurinkopaneeleista ja tuuligeneraattoreista.