Siirry sisältöön

Purjehdukset

Tutustu tuleviin purjehdusmatkoihimme ja valitse omasi.

Mitä purjehdukset pitävät sisällään

Sissi Sailing purjehdukset on pyritty suunnittelemaan siten, että jokaiselle löytyisi sopiva matka. Purjehtimaan voit lähteä yksin tai kaverin kanssa. Voit myös varata koko veneen perheesi tai tutun porukan käyttöön. Tällöin räätälöimme kohteet ja matkan keston toiveidesi mukaan. Myös vuokratessasi koko veneen on kippari aina mukana.

Matkakuvausten lopussa on mainittu haasteellisuus x/5. Tässä luvussa on huomioitu purjehdusalue, vallitsevat tuulet sekä merenkäynti. 1/5 matkasta nautit vaikka et koskaan olisi ollut veneessä. 3/5 matka on mukava purjehtijalle joka nauttii mukavista tuulista ja ehkä lyhyemmistä etapeista. 5/5 matka tarjoaa haastetta kokeneellekin purjehtijalle. Kyse ei siis ole vaatimustasosta vaan tarkoitettu avuksi omaa matkaa suunnittelevalle

Matkan hinta sisältää paikan Sissillä matkan ajan, ruoat ja ruokajuomat veneellä, polttoaineet ja satamamaksut. Hinta ei sisällä maissa tapahtuvaa ruokailua, alkoholijuomia eikä matkoja kodin ja satamien välillä. Lue tarkemmat varaus- ja sopimusehdot täältä.

Tulevat purjehdukset

Oulu – Höga Kusten – Vaasa

01.06.2024 – 08.06.2024
Hinta 800€/hlö
Täynnä

Kesän 2024 ensimmäinen matkapurjehdus suuntaa Oulusta Ruotsin Höga Kustenin kautta Vaasaan.

Perämeri niin Suomen kuin Ruotsin puolella on ihanteellista purjehdusaluetta. Vedet ovat suomalaisittain puhtaat, tilaa on ja ihmiset ovat ystävällisiä. Höga Kusten on alue joka ainakin pohjanlahden veneilijät tietävät vaikka eivät itse olisikaan siellä käyneet. Paikka on erikoinen syvine vesineen ja ruotsalaiseen tapaan hyvin hoidettu. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Keskikesällä saattaa olla tungosta mutta nyt olemme niin aikaisin liikkeellä että runsauden pula on suurin haasteemme. Högalta otamme pitkän päivän purjehduksen Vaasaan minne tämän kertainen retkemme päättyy. Myös Vaasa toreineen on kaunis kaupunki kun sinne jalkautuu. Mahtuu tälle retkelle myös Kokkolan ja Pietarsaaren alueen saaret sekä hulppeat veneveistämöt Nautor ja Baltic joista varsinkin viime mainitun venettä pääsee vierestä ihastelemaan mikäli varustelulaiturissa sattuu sellainen olemaan. Ovat sitten maailman hienoimpia purjeveneitä..

haasteellisuus 3-4 / 5 riippuen tuulista.

Vaasa – Isokari – Turku

09.06.2024 – 12.06.2024
Hinta 400€/hlö
Täynnä

200 mailin pikapyrähdys läpi selkämeren saaristomerelle ja Turkuun.

Mikäli matkapurjehdus kotivesillä kiinnostaa niin nyt siihen on oiva tilaisuus. Vaasasta lähdemme liikkeelle ilman enempää odottelua. Mukavat pysähdyspaikat Kaskinen, vanha puutalokaupunki, sekä Isokari majakoineen odottelevat meitä tuleviksi, Turkuun Aurajokeen saavumme aikataulussa 12.6. Tällä legillä myös yöseiluuta luvassa.

haasteellisuus 3-4 / 5  riippuen tuulista.

Turku – Kööpenhamina

15.06.2024 – 25.06.2024
Hinta 990€/hlö
1 paikka vapaana
(tarkista ajantasainen tilanne)

Sissi lähtee juhannuspurjehdukselle Itämerelle ja suuntaa keulansa kohti Tanskaa ja Kööpenhaminaa.

Näin olemme irrottautumassa Äitimaan syleilystä ja Sissin keula osoittaa vastustamattomasti Gotlantia ja Visbytä. Visby on hieno vanha kaupunki minne on aina mukava palata. Täältä matka jatkuu Tanskan Bornholmiin minne tavoittelemme itseämme ennen juhannusjuhlijoiden saapumista. En tiedä sanoa kumpi näistä kahdesta viehättävämpi paikka, erilaisia ovat keskenään. Bornholmista etenemme juhannustunnelmissa Wallanderin kotikaupunkiin Ystadiin. Kaupunki käyttää sujuvasti elokuvia hyödykseen, turisti-infosta löytyy paljon aineistoa ja kaupunkikierroksen voi tehdä valmiin ohjelman mukaan. On aika jättää Ruotsi taakse ja suunnata Köpikseen minne tavoittelemme itseämme illalla 24.6.

haasteellisuus 4/5

Kööpenhamina – Bergen

29.06.2024 – 09.07.2024
Hinta 990€/hlö
Täynnä

Tällä legillä valloitamme sekä Kattegatin että Skagerrakin, nuo maineikkaat merialueet Tanskan ja Norjan vesillä.

Edellisellä reissulla pari vuotta aikaisemmin tavoitteenamme oli pysähtyä Tanskan pohjoiskärjessä Skagenissa. Tuulet eivät olleet meille suotuista vaan jouduimme hieman odottelemaan kovimpia puhureita ja lisäksi homma meni luovimiseksi. Meille ei jäänyt aikaa vierailla tuossa pienessä kylässä vaan jatkoimme suoraan Norjan rannikolle. Ei niin että Norjassa olisi ollut yhtään huonompia paikkoja mutta jotain jäi hampaan koloon. Jospa nyt pääsisimme sinne Skageniin. Ja sitten Norjan etelärannikolle, hienoja paikkoja tiedossa. Luvassa siis pitkästi avomerta ja runsaasti maileja, mukava ja antoisa matka purjehdusta rakastaville.

haasteellisuus 4/5

Bergen – vuono – Bergen

13.07.2024 – 22.07.2024
Hinta 990€/hlö
Täynnä

Norjan Sognevuonolla pääsemme lähelle koskematonta luontoa.

Bergenistä on puolikas päivämatka Sognevuonon suulle. Puhuttavia maisemia ei tarvitse odottaa vuonolle saakka, koko Norjan rannikko on hienoa katseltavaa. Vuonossa tosin vuoret ovat korkeampia ja pohja kauempana, satamat ovat pieniä ja kosketus paikallisuuteen varsin lähellä. Nopeat yhteysalukset kulkevat taajaan, selkeästi työpaikkaliikenteen mukaan painottuen enemmän aamuun ja iltapäivään. Ei niitä sentään häiriöksi asti ole, ei sentään. Muutama paikka vuonolla jäi erityisesti mieleen ja niihin on tarkoitus palata vierailemaan. Flåm on seutukunnan ainoa turistipaikka, sinne pääsee sekä yhteysaluksilla että maisemajunalla, varmaan myös linja-autot ajavat sinne. Sognevuono on Euroopan pisin vuono, on se näkemisen ja kokemisen arvoinen!!

haasteellisuus 1/5

Bergen – Oslo

26.07.2024 – 04.08.2024
Hinta 990€/hlö
1 paikka vapaana
(tarkista ajantasainen tilanne)

Paluumatkalla kohti Suomea vietämme enemmän aikaa Norjan etelärannikolla.

Nyt otetaan hieman rauhallisemmin niin ehditään vierailemaan useammassa paikassa. Vaikka matkaa on taitettavana niin tavoitteena ehtiä Osloon ilman yöpurjehduksia. Norjan rannikko on hieno, sitä ei mikään voi kiistää. Tällä retkellä purjehditaan ja nautitaan maisemista ja uusista käyntipaikoista. Saattaapa joku luonnonsatamakin osua kohdalle.

haasteellisuus 4/5

Oslo – Kööpenhamina

09.08.2024 – 18.08.2024
Hinta 990€/hlö
2 paikkaa vapaana
(tarkista ajantasainen tilanne)

Ruotsin länsirannikko on kokemisen arvoinen.

Jos on Norjan rannikko upea niin eipä ruotsalaisten tarvitse hävetä omaansa. Tämä legi on maileiltaan edellistä lyhyempi joten nyt on hyvin aikaa pysähdellä. Googlen kirjoitukset hehkuttavat toinen toistaan enemmän ja paremmin alueen kyliä ja käyntipaikkoja, löydämme sieltä varmasti myös meitä viihdyttävät kohteet. Ja onhan täällä myös Sissin kotitila, Orustin saarella Hallberg-Rassyn veistämö. Pitäisikö pyörähtää HR-shopissa, vaikka vain ihastelemassa.. 🙂

haasteellisuus 3/5

Kööpenhamina – Turku

23.08.2024 – 01.09.2024
Hinta 990€/hlö
Täynnä

Vielä on kesää ja kesälomaa jäljellä yhden Itämeren ylityksen verran.

Elokuu on siitä mukava purjehduskuukausi että meri on lämmin, yöt ovat pimeitä ja tilaa on. Kanssaveneilijät ovat pääsääntöisesti lomansa viettäneet joten satamat ovat rauhallisia. Tavoitteena purjehtia sama legi nurin päin kuin alkukesän Turku-Köpis, eli Ystad, Bornholm, Visby…   tuulet lopulta määräävät mutta tavoitellaan nyt ainakin. Mikä sen hienompi tapa päättää lomansa kuin purjehtia saaristomeren läpi Airistolle ja Turkuun.

haasteellisuus 4/5

Turku – Oulu

06.09.2024 – 15.09.2024
Hinta 900€/hlö
3 paikkaa vapaana
(tarkista ajantasainen tilanne)

Syyskuu on hienoa aikaa olla vesillä koti-Suomessa.

Se on sitten viimeinen mahdollisuus tälle suvelle päästä Sissin mukana vesille. Reilun viikon aikana ehdimme vierailla Isokarilla, Kaskisissa, Vaasassa, Pietarsaaressa, Tankarissa Kokkolan edustalla, Hailuodon Marjaniemessä jne. Ja aina voidaan käyntikohteita muuttaa haluttaessa, eivät nämä edellä mainitut ainoita ole. Pari pidempää seiluuta tälle välille tulee mutta purjehtimaanhan sitä lähdetäänkin. Tervetuloa Sissin vuoden viimeiselle retkelle, tehdään siitä yhdessä ikimuistoinen.

haastellisuus 3-4 /5

Joko mieli kiitää merellä?

Voit varata matkan myös täyttämällä lomakkeen.